2007. július 3., kedd

A gyík a csiga a cincérféle és a vakond története

Akár egy mese címe is lehetne. A mi mesénké, ami velünk történt. A gyíkkal még tavaly találkoztunk. Úgy éreztem "kiszúrt" magának. Az ablakban napozott és engem nézett. Én meg rosszul éreztem magam az átható pillantásától. Gyönyörűséges volt. A fiúk szerint királygyík. Fotóztuk minden irányból Ő meg pózolt nekünk. Aztán egy pallót támasztottunk az ablakhoz, mert szegényke, hátha nem tud lejönni. Aztán eltűnt. Mentem tesómékhoz, hogy megnyugodhat sikerült a kis gyíkjának megmenekülnie. Ekkor hallottam egy óriási csattanást. A gyík volt. Elém ugrott. Valószínűleg a ház faláról, ahova nem néztem fel. Mondanom sem kell, hogy összesz@rtam magam. Ez a gyík kinézett magának. Aztán szépen komótosan magunkra hagyott.
Aztán idén jött a csiga. Pici sárga-fekete csíkos házat egyensúlyozott a hátán. Nagyon barátságos fajta volt. Kíváncsian mászott az ujjamon. A kicsik visítva nézték. Ő pedig billegette szarvacskáit. Párszol elszavaltuk a csiga-biga gyere ki kezdetűt, hogy értsék miről van szó. :-D Barátságos csigánkról elfelejtettünk fotót készíteni de Őt is szabadon engedtük.
Így történt a hőscicérféleséggel is. Nyugodtan tűrte a fotózást. Hagyta hagy matassunk rajta. Aztán amikor elunta az egészet, szárnyra kapott és elillant. Mondanom sem kell, hogy a gyerekek odáig voltak.
Nem kevésbé a vakondért. Fekete bársonybundás barátunk tesóm füvén kúszott. Beleterelte egy vödörbe és úgy vették szemügyre a gyerekek. Vakondpajtás két lábra állt, szimatolt, körbejárta a vödröt. Hagyta magát simogatni. A gyerekek boldogan nézegették. Majd az Apukákkal felkerekedtek és elsétáltak a közeli szántóföldre. Mielőtt elengedték volna, búcsúsimiben részesítették. A vakondunk egy fejessel egyből eltűnt, még azt sem mondta, hogy kéne egy zsebes nadrág.:)


1 megjegyzés:

Ewe írta...

1. Anonymous2007.07.03. 14:56
Nahát kész állatkert van Nálatok is.:) Én is gondoltam, már, hogy csinálok egy montázst " kertünk élővilága" címmel.:p Itt is van ám mindne, a vakondtól a sünin át a kakukkmadárig. De jó hogy lekaptátok a vakondot, nem is gondoltam,hogy ilyen pici.:)Erről eszembe jutott egy vicc.:) Mi lesz a vakondbólha babalevest eszik? Ütvefúró.:-D:p Puszi Nektek: Andika