2007. október 29., hétfő

Milyen volt?


Milyen volt a Nyár? Meleg, kellemes, vidám, nyugodt, pergős, rövid, hosszú, fárasztó, pihentető...stb. Mert mindet megtapasztaltuk. Szarvas imádni való. És hiszem, hogy a gyerekeim is imádják. Élvezettel vetették magukat a fára és próbálkoztak a magasabb ágakra kapaszkodni, mint itt az Életükben is. Aztán fürödtek a Körösben, homokvárat építettek, komoly tornyokkal. Meglátogattuk kis barátaikat Danit és Gergőt. Amíg a kutyákat és a höriket nyúzták, vigyorogva nosztalgiáztunk az Anyukájukkal egyik legrégebbi barinőmmel. 

Pestre visszaindulván szokásunkhoz híven Békésszentandráson beugrottunk Jancsikájékhoz -aki már igen csak a hetven felé jár-és végighallgattam újra megunhatattlanul gyerekkori történeteimet. Ugy mint:
- Jacsika egy ketto!- biztatva Őt, hogy lépcsőzzön velem. Vagy épp szánkozni hívtam.
- Menjünk!
- Merre?- kérdezte Jancsika, én meg kijelentettem, hogy arra. De, hogy az arra merre volt, sosem mondtam, csak kacagott Jancsika, hisz nekem mindegy volt az arra a lényeg, hogy VELE.
Másik történet amikor megkérdezték, hogy:
- Mit csinál jó Anyád?
- Dodos Ila- Válaszoltam. Azaz Ila (az anya) dolgozik. 
Nehezünkre esett visszaülni az autóba és indulni. Zsebemben a túróskifli receptjével, memorizálva Emike és Jancsika nevető arcát és integető kezét, visszaintegettünk és elbúcsúztunk a nyártól.:)


Nincsenek megjegyzések: