2007. november 27., kedd

Bili


Zoé ilyenkorra már szobatiszta volt félig. Két évesen már csak éjszakára kellett a pelus aztán Karácsonyra az is elmaradt. Máté három évesen lett szobatiszta. Akkor jöttem rá, hogy mindig reggel pisilt bele a pelusba. Onnantól kezdve nem kapott éjszakára pelust és nem pisilt be soha többet. Napsi nyáron szembesült először a kakijával a teraszon. Akkor tudatosodott benne, hogy mi is ez valójában.
- Kaka - mondtuk Neki. Ezután mindig szólt ha kaka vagy pisi került a pelusba. A bilire nem akart ráülni, ki tudja miért. Ordított, ha alá toltam. Tegnap este merényletet követtem el ellene. Ruhástól rábirkóztam a bilire. Teljesen ellenkezett elveimmel de harcoltam. Ő üvöltött. Zoziék mellettünk álltak és drukkoltak Napsinak. Én meg biztattam Őket, hogy még hangosabban dicsérjék, és tapsoljanak is hozzá. Napsi elcsodálkozott és egy pillanatra csendben maradt szemeit elkerekítette, ott maradt a bilin, pontosan három másodpercig. Aztán felugrott és nagyon elégedett volt magával, mert tapssal jutalmazta magát.
- Éljeeen, bravóóóóó! - kiabáltuk. Aztán levetkőztettem, hogy berakjam a kádba. Közben Máté azt mondta:
- Tudod mit anya? Majd én belepisilek a bilibe, hogy lássa. - Napsi elámult a csodálkozástól amikor megpillantotta a végeredményt. Mi lelkesen dicsértük Mátét, hogy milyen ügyes és Óóóó meg nahááááát! Nem semmi Máté, hogy bele érzet a dolgokba :) Miután elmostam a bilit és letettem a földre, azonnal ráült Napsi.
- Ááááááá! - kiáltotta és tapsolt majd fel is ugrott rögtön. És ez így ment vagy 3 percen keresztül. Mi meg nem győztük dicsérni. Fürdés után újra ráült. Kezébe adtam egy quelle katalógus játékokat hirdető lapját és végig mutogattunk bilizés közben mindent. 
Ma reggel magától ráült újra és fél órán (!!!) keresztül ott olvasott és lapozgatott. Végtermék még nem került bele de most már azt hiszem egyenesben vagyunk. Nem sürgetem, örülök, hogy most már barátságot kötött a bilivel. :) Hát így történt, hogy a két nagytesója segítségével rávezettük a bilizés rejtelmeire:)
Ez a kép ma reggel készült


Nincsenek megjegyzések: