2008. június 18., szerda

2008 03 10 tartozások pótlása, Máté szülinapja

Máté 6 éves lett. Még egy éve van az oviban aztán - te jó Ég! - iskolás lesz. Rengeteget fejlődött a tornától, amit rendszeresen csináltunk. ( Tunk, mert most lazsálunk egy kicsit, illetve én...) Most már szeret rajzolni, színezni, ami marha nagy szó Nála, mert egyáltalán nem szeretett ceruzát fogni a kezébe. Talán azért is, mert érezte, hogy nem úgy megy Neki ahogy szeretné. Mindig elkeseredett, ha egy vonal nem úgy sikeredett ahogy Ő elgondolta. Vigasztalhattam én akárhogy, mert ilyenkor sírva is fakadt.
- A Zozié persze szép lett! - búslakodott. Én meg dicsértem és kiraktam a hűtőre a rajzát és mindenkinek megmutattam a művét. Most már megy a szivárványszínű teherautó is, benne az Apukájával. Ezt a hálónk ajtajára raktam ki. Szóval haladunk, most már nem aggódok, hogy mi lesz majd az iskolában, amikor betűvetést fog tanulni, elmúlt a parám, főleg amikor a fürdőszoba falán gyönyörű "A" "P" "E" betűket találtam amiről kiderült, hogy a Máté alkotta. Még a haragom is elszállt, főleg, hogy le is tudtam mosni :) Édes aranyköpései vannak amiket gyakran elfelejtek ha nem írom le rögtön és ilyenkor sajnálkozom de nagyon. A héten, miközben a meccset néztük a mi ágyunkban és Ő mellém bújt, egyszer csak megszólalt.
- Anya! Olyan jó lenne, ha lenne egy varázspénzünk és tényleg, igazából teljesítené azt amit kívánnánk.
- Az bizony jó lenne. És mit kívánnál?
- Hát, hogy legyen rend a szobámban és pakoljon össze. Meg azt, hogy menjen el a teszkóba és vásároljon be nekünk mindent ami kell.
Egyébként nagyon jószívű, kedves gyerek. Időnként ordítozik amúgy fiúsan, vagy versenyautóhangot ad ki, miközben a bicajjal száguld az udvaron. Ez utóbbit Napsi is eltanulta :) Többször vitáznak egy nap Zoéval, időnként Zoé megtépi, Ő meg sír. Segít nekem cipekedni, pakolni. Kedvence a cipős szekrény rendberakása és mostanában söpröget is. Kihoz dolgokat a spejzból vagy ép berak valamit amit kérek. Eteti a cicákat, ki-be engedi őket a lakásba, udvarra. Behozza a postát. És néha csak fekszik az ágyában, mesekönyvet nézeget, halkan dumál magában vagy csak pihen:)
Hát ilyen az én kisfiam:)

(szülinapos képem sajnos nincs Mátéról, mert valahogy eltűnt a gépről :( Később pótoltunk egy tortás képet de az idő ne tévesszen meg senkit, március 10.-én nem volt ilyen meleg)


1 megjegyzés:

Ewe írta...

Hozzászólások

(1)Szólj hozzá te is!1. sklanicz2008.06.22. 09:27
Elérzékenyültem! Imádni valóak a gyerekek úgy ahogy vannak! Koppány és Virág is 2 külön fogalom, mozgásban, rajzban stb...De így csodás, mindegyiket a maga dolgaiért lehet végtelenül szeretni! Gratulálunk a nagyfiunak a sulihoz! Hihetetlen, hogy már ekkora! Puszi: V&K