2008. június 26., csütörtök

Vihar

Tegnapelőtt akkora vihar volt nálunk, hogy a két nagyon erős, kerti fa fotelunkat lerepítette a szél a teraszról. Röpködött minden. Már a medencét sem tudtuk letakarni. Aztán valamiért mindig ki kellett szaladni. Észrevettük, hogy fogyatkoznak az úszógumik, így Zolival kimentünk, Ő egy oldalassal, törölközővel a derekán beleugrott a medencébe. Kiadta az úszógumikat én meg próbáltam bemenni velük de akkora szél volt, hogy alig bírtam menni. Közben az eső is elkezdett esni sőt már jeget vert rám a szél. Máté rögtön kiszúrta, hogy nincs meg a pókemberes úszógumija, keserves sírásba kezdett. Napsi nagyon félt kiabált, hogy.
- Fúj a szél, fúj a szél. - nyugtatgattuk, hogy semmi baj, gondolom a nagy rohanástól ijedt meg. Aztán feltűnt, hogy Zoli nincs meg. Örült pánikba estem. Kirohantam hátra, aztán előre sehol. Felszaladtam a Zozi szobájába, onnan kémleltem a terepet. Ekkor vettem észre, hogy pókemberes úszógumink nem ment világgá a medence mellett pihen. Aztán bejött Zoli, aki elmondta, hogy nem jött utánam amikor kiadta az úszógumikat, mert ugye elkezdett esni a jég és próbált a medence széle alá bekuporodni, nem sok sikerrel. Egy jégdarab fejbe vágta, púp is lett rögtön. Én annyira fáztam, hogy beálltam a forró zuhany alá. Közben elcsendesedett a szél, az eső. Máté a kis tenyerén hozta mutatni a babszem nagyságú jégdarabot. Utána meg csak csodálkoztunk, hogy bent a belvárosban nem volt ilyen vihar és Erzsébeten is csak a szél fújt. 

A kép a vihar előtt készült. Talán jól látszik, hogy mennyire fekete az ég. Ez után kezdett fújni a szél, majd pörögtek az események.


1 megjegyzés:

Ewe írta...

Hozzászólások (1)

1. sklanicz2008.07.19. 11:18
A vihart szeretjük, de ha veszélyessé válik nem! Mostanában itt is olyan mint még soha! Napsi egy hős az állvarrás miatt!V&K