2008. szeptember 19., péntek

A csiga a madár és társaikSokáig gondolkoztam, hogy ezt egyáltalán lejegyezzem-e de azt hiszem magamat, magunkat fosztanám meg a későbbiekben ettől az aranyos történettől, amikor is később visszaolvasom a naplónkat. Így leírom.
Sosem gondoltam volna, hogy egyszer ekkora örömöt jelent majd egy kaki a biliben. Illetve ez nem igaz, hisz harmadik gyermekes anyaként már tudom. De mint minden egyes gyerek tud meglepetéseket okozni, Napsugaram is meglepett. Egy bilizés után történt, amikoris felpattant és örömmel újságolta:
- Anya csiga!
- Hol Drágám?
- Hát itt.
- Hol?
- Hát a biliben anya!
És Valóban, betekintvén a bili mélységébe, farkaszsemet nézett velem egy csiga. Napsi büszke volt, hogy Ő ilyet is tud. Konkrétan: kakicsigát. Én meg elméláztam, hogy mennyire édes, hogy csigát vél felfedezni a saját produktumában. Így lett aztán madár, két kis szárnnyal de tényleg. Én meg csodáltam a fantáziáját, hogy mennyire édes, hogy mennyire örül és már értettem, hogy Valószínűleg a "szobrászat" öröme miatt kakil a bilibe és nem a W.C-be. Az ugyanis pottyantós és ott rögtön elmerül a cucc a csatorna sötét rejtelmeiben. Innetől kezdve, hogy rájöttem hagytam hagy csodálja a kis halmocskát és képzeljen, illetve ismerjen fel benne bármit. Ma reggel elefántot vélt felfedezni. És Valóban, én is láttam a felefelé kunkorodó orrmányt az elefánt fejére. Meg is örültem, hisz az ágaskodó orrmányú elefánt szerencsét hoz. Nem beszélve a kakiról, így duplaöröm. Itt említhetném az egyéb kakis babonákat... Visszatérve a bilihez, ha nem sikerül elsőre az azonosítás nem kell elkeseredni, mert annyira örülni szeretnénk gyermekünkkel és nem látjuk a valamit. Ennek is meg van a trükkje. A lényeg, hogy mesziről kell nézni és kissé hunyorogva...

2 megjegyzés:

bogár írta...

Eszméletlen! Meg kell zabálni! :) Mármint a kislányod.. :)


Egy nő, két kutya, négy macska és a férj

Mónika írta...

:) Egyem a Kis Drágát! Szerintem is jó hogy végül lejegyezted, kár lett volna kihagyni! Puszi: VK