2009. július 28., kedd

Napsi szülinapja


NAPSUGÁR. Így csupa nagybetűvel, mert Ő pont olyan. Egy édes-édes lányka. Halandzsanyelven énekel, táncol, tornázik, spárgázik. Nem rég azt mondta:


"Amikor kicsi voltam és nagy, akkor a színpadon táncoltam és az emberek megtapsoltak."


De ilyen is történt Vele:

A Nagymamával az én Anyukámmal elment vásárolni és vettek epres illatú fogkrémet. Örömmel újságolta hazérkezésükkor a Nagypapájának az én Apukámnak, hogy:

-Képzeld Papa! Vettünk epres fogkrémet.

-Tényleg? Hol vettétek?

- Istenem Papa! Hát a boltban!


Kedvenc meséje a Lazy Town, Sportacus. Sokszor játsza, hogy Ő Stephanie vagy épp a meséből idéz. Ezért nálunk a gyümölcs sportcsemege. Szeret mesét hallgatni, nagyon szépen rajzol már most! Színezni is úgy tud, hogy csak csodálkozunk a mi kis 3 éves lánykánkon, hogy alig-alig megy ki a vonalból. Várja az Óvodát. Ki hinné de a Napocskát választotta jeléül. Ezt már egy éve lestoppolta. Szeptembertől tornára is szeretne járni. Sokat bicajozik Mátéval. Beleugrik a legmagasabb létrafokról a medencénkbe, lemegy a víz alá, úszni tanul. És csicsereg, dirigál és kacag, kacag! Egyik este féltizenegykor rájött, hogy tudja a "Csepp, csepp" kezdetű dalocskát kivülről és azóta azt énekeli. (a csengőhangom is az :) ) Fél a vihartól a nagy széltől. Talán miattunk, mert olyankor felpörögve, hangoskodva rohangálunk a kertben és mentjük a menthetőt.

Velünk alszik el a mi ágyunkban és onnan kerül az Ő ágyikójába. Olykor magától befekszik a kiságyba:

-Simizd a lábam. - kéri és úgy alszik el.

Nincsenek megjegyzések: