2010. február 26., péntek

Napsi farsangja

Napsikám pár naponta változtatta meg, hogy mi szeretne lenni a farsangon. Először kijelentette, hogy malac lesz. Így egyszerűen: MALAC, nem Malacka a Micimackóból. Már elképzeltem a rózsaszín ruhát, a kurta farkacskát. Göndör szőrben nem gondolkoztam, mert nem nyilatkozott mangalicaságáról, így a natúrban maradtam én magamban. Majd jött a Napocska. Természetesen elképzeltem a jelmezt, gondolatban már kivágtam a sugarakat, amikor azt találta mondani egy óvodai reggelen az öltözőben, mikor elmélázott a szomszéd szekrény maci jelén, hogy Ő inkább maci lesz. Nem estem kétségbe, hisz még Zozinak varrtam egy oroszlán jelmezt, amit át lehet kombinálni macivá. Törtem a fejem, hogy hova is raktam a maci füleket? De kislányom egyszer csak kijelentette, hogy Ő Királynő lesz. Rezzenéstelen arccal vettem tudomásul, és gondolkodóba estem, hogy vajon elég lesz a H&M-es balerina szoknya vagy az Ikeás, királylány szoknya? Aztán Napsikám visszatért a Napocska jelmezhez. Egy délután raktuk össze közösen. Még Máté is segített. Zoé és Napsika vörös krepppapírt sodortak, majd tekertek ceruzákra, hogy loknikká alakuljanak át. Ez lett volna a láng hatású póthaj, ami aztán nem került Napsikám fürtjei közé, mert nem engedte, pedig nagyon látványossá tette volna haj koronáját. Este izgalommal, feküdt le, alig várta a reggelt.Derűsen ébredt, énekelték az " Itt a farsang áll a bál" kezdetűt. Zoziékat kiraktuk az iskolánál. Apukájukon volta sor, hogy elvigyük egy tankolással egybekötve a munkába. Alig kanyarodtunk ki az iskolától, amikor belénk jöttek jobb oldalról. A két ajtó tropa, nyitni se lehetett. Napsikám pityergett, én is, hogy ez a kis Suzukink van az is összetörik. Zoli kiszállt az autóból, oda ment a sráchoz, kezet fogott, bemutatkozott, majd vidáman hozzá tette," jól kezdődik a napunk ". Én szégyenkezve de bevallom, hogy ha egyedül lettem volna, akkor biztos leordítottam volna a fejét, hm...
A srác elismerte a hibát, papírokat töltöttek. Aztán, tankolás, munka és vissza az óvodába. Utolsó pillanatban értünk oda. Már mindenki jelmezben volt. Majdnem az összes lány valami Hercegnő, vagy Királynő volt. Napsi alig akart átöltözni. Többször megkérdeztem, hogy akar-e maradni, de mindig igennel felelt. A poló alól nem volt hajlandó levenni a Lizzy town-os Stephani-s hosszú ujjút de az nem rontott az összhatáson. Nem engedte a hajába rakni a loknikat, és kijelentette, hogy akkor Ő inkább Királynő szeretne lenni. Mondtam, hogy Ő a Napkirálynő.
- Nem! - Mondta Ő.
Én Napocska vagyok! - ebben maradtunk. Nem kicsit megkönnyebűlve lélegeztem fel.
Igazán nem akart részt venni a játékokban, végig mellette kellett lennem. A Bújj-bújj zöld ágnál, azért oda állt kaput tartani.
A torna teremben ropott egyet a Kolompossal, szigorúan mellettem állva. Visszatérve a csoportba pedig már-már boldogan tömte magába a fánkot, meg a többi édességet.
Hát így zajlott a farsangunk napja...

1 megjegyzés:

Milu írta...

Igazán örülök, hogy Napsi Napsi lett! :) Szépséges lányka! :)
.
Az autót nagyon sajnálom. Akkor most ajtó csere vagy mi??? Affene...
Nyugi, minden megoldódik:
Puszi!!
Milu