2011. július 29., péntek

Csati


Klassz a nyári szünet, mert el lehet menni Apával dolgozni. Egyszerre csak egy gyerek a két nagyból, mert nincs több hely. Így azon a napon csak az Ővéké az Apjuk, az Ő titkos útjuk. Nem baj, hogy nagyon korán kell kelni, 4-kor, esetleg 3-kor. Pattan a szemük, már öltöznek. Bezzeg amikor iskolába mennek, úgy kell Őket kirázni az ágyból. Szóval pattannak, öltöznek. Előszedem az előző este megfőzött és jól lehűtött teát, mert az felmelegedve is iható, szendvicseket csomagolok, majd visszafekszem aludni. Ide mennek, onnan jönnek. Ők meg időnként helyzetet jelentenek. Most értek Veszprémbe, most várnak, indulnak, Kékkúton vannak, látják a Balatont, meleg van, most vásárolnak. Máté kevéssel is beéri, Zoénak minden kell. Máté fel le ugrál a várakozás alatt a kamion ágyán, Zoé alszik. És persze rengeteget beszélgetnek. Aztán ha nem jól mennek a dolgok éjszaka jönnek haza, pedig egész nap arra vártak, hogy a hőség után csobbanjanak a medencében. Egyik este, amikor nem túl későn érnek haza, még mindannyian ébren vagyunk, Máté izgatottan szalad, kiabál:
- Anyaaa, gyere, Apa mutatni akar valamit. - Napsi izgatott, Ő már tudja, hogy mi a meglepi, Máté csendre inti Őt:
- Ne áruld el!!!
Megyek az autóhoz Zoéval, az Apjukhoz aki a csomagtartó fölé hajol. Érkezésünkre felnéz, kisfiúsan nevet:
- Nézd- behajolok a kocsiba, a sarokba lapulva felém fúj egy piszkos fehér kölyök macska. (Éljen!)
A gyerekek odáig vannak.
- Nincs elég macskánk? Még jó, hogy kutyát szeretnénk, ezért ezentúl három cicánk lesz.
- Hagytam volna az út szélén? Ott szaladgált. Képzeld másnap megyek arra a gyerekekkel és ott van elütve.
- Nem, persze, ezt én sem akarnám.
- Alig bírtam megfogni, meg is karmolt. - Nézem a kezét, majd megpróbáljuk kiszedni a kis vakarcsot, ami teljes lehetetlenségnek tűnik. Egy rongyot dobunk rá és abba becsavarva hozzuk be a házba. Grafit és a hozzánk csapódott öreg mamacica, Mamó, követnek minket. Mamó diszkréten megáll az ajtóban, 1 év kellett a "szelídítéséhez" és onnan néz minket. Enni adunk a macseknak. Persze a legfontosabb, hogy mi legyen a neve.
- Csatorna, mivel ott találtuk. - rákontrázok
- Csatangoló Csatorna - egyetértünk de lerövidítjük:
CSATI.
Nem lehet megfogni, harap, fúj, karmol.
Csati szelídítése, teljesen hajaz Tigris cicánk szelídítésére.
Másnap már a gyerekek kezében alszik.
Kikupálódott, szép dagi cicakölyök lett.
Szóval jó Apával dolgozni. Ide mennek, onnan jönnek. Látják a Balatont. Veszprém, Kékkút táblákat hagynak el és olykor megmentenek egy kóborló kiscicát.

2 megjegyzés:

Mónika írta...

Helyes cicus!:)Olyan jó ha boldogok! Puszi: M

Milu írta...

Tündéééééér!!! :)