2007. december 19., szerda

Mikulás az óvodában


Óvodás pályafutásunk alatt azt hiszem a legjobb Mikulással találkoztunk az idén. Nem lehetett zavarba hozni bármennyire furmányos kérdésekkel bombázták a gyerekek. Így pontos választ kaptak arra, hogy:

- Hány éves vagy kedves Mikulás?
- Ó, én már rég nem számolom olyan sok. A manók dolga, hogy minden évben húzzanak egy strigulát az ajtófélfába de már nem tudom összeszámolni. :)
- Miért nem busszal jöttél?
- Mert túl nagy a puttomyom és az emberek nem fértek volna el tőlem. :)
- Mi a kedvenc csokid:
- A Kindertojás, azt nagyon szeretem. :)
- Szabó Máténál a kekszhez ragadt a bajuszod, az, hogy lehet?
- Már túl öreg vagyok és bizony hullik már a bajuszom és a szakálam is. Nagyon finom volt ám az a keksz. :)
Vagy még egy utolsó:
- Mikulás, Te nem is vagy igazi Mikulás, hát van a köpenyed alatt csíkos póló!
- Miért kedveském, Te is felveszel a kabátod alá a ruhát, nem igaz? Képzeld milyen beteg lennék, ha csak a piros köpenyemben járkálnék. Ez egyébként az egyenpólónk a Manókkal. :)
Így szájak maradtak tátva, szemek nyíltak nagyokra. És csodálkoztak amikor Mikulás kijavította az Óvónénit, szinte kikérvén magának, hogy neki bizony nem varázspálcája van, hisz nem bűvész Ő varázsport használ szép csillogósat varázslásra. :) Napsi közben az egyik Óvónéni öléből a másikéba vándorolt, majd letelepedett Mátéhoz is. Érezte, hogy nagy dolgok vannak itt de igazán nem ájult be a Mikulástól. Inkább beült a kisboltba pénztárosnak. :D
( Itthon egyébként nagy ovációval fogadta a csomagocskát a csizmájában :))

1 megjegyzés:

Ewe írta...

1. Anonymous2007.12.21. 18:29
Ez ám a profizmus kéremszépen!:):) A nagykarácsonyi Mikulás bácsi már csak ilyen , merthát Nálatok is csak Ő járhatott.:) Nagyon kedves kis kérdezz-felelek lehetett. Igazán szívmelengető.:) Puszi: Herkulesék