2008. június 22., vasárnap

2008 04 03 tartozások pótlása, Napsi 2 éves lett

Napsikánk két éves lett. Most írhatnám, hogy, hogy rohan az idő...de tényleg! HOGY ROHAN AZ IDŐ!!!! Az én fekete hajú nyugodt kisbabámból egy cserfes szájú kisboszorkány - ahogy Anyu hívja kedvesen - lett. A haja inkább szőkés és csak csodálkozunk, hogy nahát már ezt és már ezt is tudja. 
Imád mesekönyvet nézegetni és hallgatni. Van amikor egymás után három Franklines mesekönyvet olvasok fel Neki. Ő türelmesen érdeklődve hallgatja. Olykor visszakérdez:
- Bocsánatot kért Franklin? - vagy
- A Csiga, Anya? - én meg válaszolok, bólogatok. Aztán kuncog az elváltoztatott hangom hallatán.
- Mééég Anya, mééég. - kérlel és brummogok Medvepapahangján és kevésbé mélyen Medve hangján.
Nagyon nagy segítség a teregetésben a mosógép ki és bepakolásánál. Ugyanígy segít a mosogatógépnél. 
Szép sorba rakja a rakottkrumplin a krumpli és tojáskarikákat. Locsol az Apjával vagy velem a kertben, gazol a virágok között, sepreget, letöröl, feltöröl. 
Olykor széket tol a konyhapulthoz, levesz magának egy banánt, megpucolja és mint aki jól végezte dolgát kijön utánam a teraszra - ahol én pont az utolsó ruhadarabokat terítem ki - bemászik a kerti székbe és majszol. Mert ugye én az Anyja, akit megkért, hogy adjon Neki banánt nem rohantam, hanem megkértem, hogy várjon, hagy terítsem ki még ezt a pár darab ruhát. Szóval nem egy elveszett gyerek:) 
Mondókázik, énekelget és táncol, táncol, próbálja utánozni Zozit az RSG - és figurákat. 
Máskor magában dalolászik amíg elsétál a kertkapuig. Aggódva kiált ha észreveszi, hogy egy idegen macska környékezi a mi cicáink tálját:
- Jáááájjj fekete macka jáááájjj. - utánozhatatlan leríva. 
Amikor reggel felébred suttog:
- Anya alszik. Apa is alszik. - Halkan kibújik az ágyból és tesz egy kört a házban majd visszabújik mellénk és alszik Ő is tovább vagy csendesen pihen. Hétköznapokon ki kiséri Apukáját korán reggel a fürdőbe. Végig nézi a tisztálkodást az öltözést. Aztán Zoli behozza Napsit a szobába, leteszi mellém és olykor sírva fakad pindurkánk:
- Apához, Apához! - és nyújtja kis kezeit felé. Ilyenkor szívszakadva indul Zoli a munkába. 
Nagyon jól eszik, szinte nincs olyan amit nem enne meg. Mindent megkóstól . Nagyon szereti a zöldségeket, gyümölcsöket. 
Egyedül vetkőzik és öltözik. A zokni felhúzása igényel csak segítséget. 
Egyedül fürdik. 
Több mondókát is ismer. El kezdi szavalni de ha észre veszi, hogy figyelem szégyenlősködik. Szerintem jóval több mindent tud mint hiszük. 
Nagyon szeret rajzolni, meg is nevezi alkotásait. 
Sugdosósat játszik a tesóival. 
Jó úton halad a szobatisztaságban. Időnként még becsurran és ha elmegyünk valahova mindig kap pelust. Éjszaka is abban alszik. 
Nagyon tündéri kislány, mindannyian imádjuk :)1 megjegyzés:

Ewe írta...

2. V.H.ZS2008.06.22. 14:00
Drága csoda szép Napsugaram :) :) Nagyon boldog szülinapot kívánunk neked !!!! Amilyen szép vagy,pont olyan okos ,na meg persze ,nagyon ügyes ;) :) :) Sok puszi Dzsenike

1. sklanicz2008.06.22. 11:56
Anya nagyszerűen összefoglaltad!:) Ragyog mint egy napsugár!:) Nagyon szép a Kisasszony! V&K